Penggunaan Julat Tangan dalam Kalkulator Poker

Apabila belajar bermain poker, alat berguna yang boleh anda gunakan ialah kalkulator peluang poker. Kalkulator odds poker sedemikian membolehkan anda mengira kemungkinan tangan yang diberikan akan menjadi tangan terbaik di tepi sungai. Banyak keputusan poker berdasarkan sebahagiannya pada peratusan kemenangan anda dan penggunaan alat sedemikian membolehkan anda mengasah anda merasakan peluang semasa berada jauh dari permainan sehingga anda sampai ke tahap di mana anda menjadi cukup mahir untuk mengenali kekuatan tangan.

Ciri berguna beberapa kalkulator odds poker ialah kuasa untuk mengira peratusan terhadap pesaing dengan julat tangan. Ramai orang hanya mengira peratusan kemenangan tangan selepas acara apabila mereka tahu apa yang lawan mereka pegang untuk mengetahui betapa teruknya rentak yang mungkin berlaku. Anda boleh mengembangkan permainan anda dengan lebih banyak lagi jika anda menggunakan keupayaan ini untuk mengira kemungkinan terhadap pelbagai kemungkinan tangan yang mungkin dipegang oleh lawan anda situs judi slot terbaik dan terpercaya.

Apabila pemain poker menjadi lebih mahir, banyak permainan adalah mengenai meletakkan lawan anda pada pelbagai tangan yang mungkin dengan menganalisis tindakan mereka sekarang berhubung dengan perkara yang anda ketahui tentang permainan mereka secara amnya. Sebagai contoh, jika pemain pra-flop yang ketat membuat kenaikan pra-flop, ini sudah boleh mula menunjukkan bahawa pemain itu berkemungkinan besar memegang salah satu set tangan pra-flop premium yang terhad. Jika anda ingin menentukan nilai keputusan untuk memanggil atau berpotensi menaikkan semula pemain ini, tidak begitu penting untuk mengetahui peluang anda terhadap tangan yang sebenarnya mereka miliki, yang anda akan ketahui selepas acara itu, tetapi lebih baik untuk mengambil lihat peluang anda terhadap julat kemungkinan tangan yang akan digunakan oleh lawan anda dalam kenaikan pra-gagal ini.

Sambil tangan bergerak, tindakan selanjutnya yang dilakukan oleh lawan anda pada kegagalan, pusingan dan sungai akan membenarkan pemain yang baik untuk mengasah lagi julat kemungkinan tangan yang mungkin dimiliki pesaing mereka, atau berpotensi, menyemak semula perkara yang mereka fikir lawan mereka akan pegang. julat tangan yang berbeza. Kalkulator odds poker yang baik kemudiannya akan membolehkan anda mengemas kini julat tangan lawan selepas kegagalan, pusingan atau sungai, bersama-sama dengan kad papan untuk menilai kemungkinan pada setiap peringkat tangan terhadap kemungkinan tangan lawan anda. Pengiraan sedemikian boleh menjadi sangat rumit tanpa menggunakan kalkulator khusus untuk ini, namun kalkulator odds poker yang baik akan membenarkan pengiraan ini dilakukan dengan hanya mengira kad dan julat tangan.

Keupayaan untuk meletakkan pemain dengan tepat pada pelbagai tangan adalah komponen utama kepada tahap bakat tinggi ramai pemain poker yang baik dan selalunya boleh menjadi faktor penentu sama ada pemain poker adalah pemain yang menguntungkan atau tidak. Adalah penting semasa anda mengembangkan kemahiran ini untuk menyemak semula pemahaman anda tentang kemungkinan poker kepada memahami kemungkinan berkaitan dengan julat tangan yang mungkin dimiliki lawan anda.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *